Kullanım önerisi:
Sürtünmeye maruz kalan bölgelerde ve boyunda tahrişi önlemek için vazelin veya %50 vazelin ve %50 lanolin karışımı kullanın.
Giyme önerisi:
Bu wetsuitte kullanılan Glide-Skin bileşeni yumuşak ve esnek olduğu gibi aynı zamanda çok narindir. Giyerken tırnaklarınıza dikkat edin ve çok esnetmeyin. Kol ve bacaklarınızı yavaş yavaş wetsuite sokun.
Bileşen:
Kollar: GLIDE SKIN neopren 2 mm
Gövde, sırt ve bacaklar: GLIDE SKIN neopren 2,5 mm
FLATLOCK dikiş: su sızdırmaz
Farklı neopren türleri nelerdir: standart ve glideskin?
Neopren 3 katmandan oluşur:
- İç katman: örgü.
- Ara katman: köpük.
- Dış katman: standart ya da glideskin dokuma.
Standart Neopren, bir örgü dış katmana sahiptir. Bu bileşen çok dayanıklıdır, ancak suyu emer ve onarılması daha zordur.
Glideskin Neopren, bir polimer dış katmana sahiptir. Daha iyi kayganlık ve su geçirmez olma avantajına sahiptir. Daha hassastır ancak neopren yapıştırıcı ile kolayca tamir edilir.
Sörf wetsuitleri ve açık sular wetsuitleri arasındaki fark nedir?
Sörf wetsuitleri, dış katmanı örgü olan standart neopren ile tasarlanmıştır. Bu bileşen çok dayanıklıdır, ancak suyu emer. Sörf antrenmanına uygundur. Açık sular wetsuitleri kısmen veya tamamen neopren glideskin ile geliştirilmiştir. Bu su geçirmez bileşen daha iyi kayganlık sağlar. Ama aynı zamanda çok hassastır. Açık sular wetsuitleri bu nedenle kesinlikle yüzme antrenmanı için tasarlanmıştır.
Neopren wetsuiti giymek neden zordur?
Neopren bileşenli bir wetsuit giymek daha önce hiç wetsuit giymemiş kullanıcılara zor gelebilir. Neopren wetsuitler antrenman sırasında suyun içeri girmesini önlemek için sıkı bir yapıdadır. Wetsuit büyük olursa yüzücü soğuğu daha fazla hissedecek ve wetsuitin antrenman sırasında hareket etmesinden kaynaklanan tahrişe daha fazla maruz kalacaktır.
Neopren wetsuit kullandığımda kaslarımın farklı şekilde çalıştığını hissediyorum. Bu normal mi?
Bir wetsuitle ilk defa denizde yüzecekseniz kaslarınızın farklı bir şekilde çalıştığını hissetmeniz normaldir, ürünün bilekleri kollara daha fazla su üstünde kalabilirlik sağlar bu nedenle kolların suyun altında kalabilmesi için "ekstra" bir güç uygulamamız gerekir. Bu his birkaç antrenmandan sonra ortadan kalkar.