ÖNERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA ŞEKİLLENEN MEYVE PESTİLİ
Eski ürünün ambalajına çok yapıştığını ve bu nedenle egzersiz sırasında yenmesinin kolay olmadığını söylediniz.Peki bu soruna hangi somut çözümü bulduk?
Tarifimize iki stabilizatör madde ekledik:
- sitrik asit (eski üründe de mevcut),
- ve limondan elde edilen sodyum sitrat.
Sonuç ne oldu? 50 adet test uzmanımız hem tadını hem de erime dokusunu ağız dolusu onayladı! Üstelik yapışkan olmadığını da doğruladılar.
TAM İSTEDİĞİMİZ GİBİ, YERLİ BİR ÜRÜN
Yarış sırasında size eşlik eden meyve pestilinin nerede üretildiğini merak etmiyor musunuz?Peki söyleyelim, madem ısrar ediyorsunuz! Beslenme mühendisimiz Juliette şöyle diyor: "Doğruyu söylemek gerekirse, on beş yılı aşkın süredir ortağımız olan, Fransa'nın güneyindeki bir fabrikada doğdu."
Elma ve armut da Fransa'da üretiliyor, onları sonra konuşuruz. Şeker de. Diğer meyvelere gelince, onlar Avrupa'dan veya iklimin yetiştirmeye elverişli olduğu diğer ülkelerden ithal ediliyor.
MEYVE PESTİLLERİNİZİN İÇİNDE NEDEN ELMA VEYA ARMUT VAR?
Evet, bu son derece temel bir varoluşsal soru... Özellikle de aromasına narenciye veya çilek-turna yemişi ismini veriyorsak. Paniğe kapılmayın! Bu, Gertrude teyzenin kendi mutfağında hazırladığı tuhaf bir karışım değil! Hayır, elma ve armut yalnızca tarifimizde kullandığımız iki temel meyve. Biraz önce bahsettiğimiz güneydeki tedarikçimiz tarafından meyve bahçelerinden seçiliyorlar.
DAYANIKLILIK ANTRENMANLARI İÇİN TASARLANMIŞ BİR ÜRÜN
Beslenme uzmanları 3 saatten uzun süren egzersizler için spor yapılarak geçen her saat için 60 gram karbonhidrat (= şeker) önermektedir.Bu 25 gramlık meyve pestilinde 16 gramı basit şeker olmak üzere 21 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Bu nedenle, ilk barınızı 30 dakikalık aktiviteden sonra yemenizi tavsiye ederiz. Başka bir deyişle saatte iki tane (veya bir + bir jel/bar) ve izotonik bir içeceğe ek olarak yemelisiniz.
ÇOK KOLAY AÇILIR VE KAPANIR!
Plastiği dişlerinizle acı verici bir şekilde söktüğünüz (ve bu sırada bir kısmını çiğnediğiniz) günlere veda edin. Tüm ürünü tek seferde yemek veya geri kalanını cebinizin belirsizliğine tıkmak arasında seçim yapmaya mahkum olduğunuz günler geride kaldı.
Yapışkan şeridi sayesinde kolayca ve yumuşak bir şekilde açılır. Kapandığında ise değerli ürününüzün tamamı bir sonraki sefere kadar tümüyle korunur!
PEKİ TÜM BU MALZEMELER NE İŞE YARIYOR?
● Enerji için şeker ve maltodekstrin.
● Doku için glikoz şurubu.
● Doku ve stabilite için gliserol.
● Doku için pektin. Reçellerde kullanılan ve meyvelerde doğal olarak bulunan jelleştirici bir maddedir.
● Aserola tozu, C vitamini içeren süper bir meyve!
● Yorgunluğu azaltmak için B1, B3 ve B6 vitaminleri: Fotoğraflarda gülümsemeniz önemli!
● Bkz. Önerileriniz doğrultusunda şekillenen meyve pestili
Besin Değeri
Besin değerleri: 100 g | 25 g (=1 bar)
Enerji değeri: 334 kcal - 1418 kJ | 84 kcal - 355 kJ
Yağ: < 0,5 g | < 0,5 g
Doymuş yağ asitleri: < 0,1 g | < 0,1 g
Karbonhidrat: 82 g | 21 g
Şeker: 66 g | 17 g
Protein: < 0,5 g | < 0,5 g
Tuz: 0,48 g | 0,12 g
B1 vitamini: 0,66 mg (%60)* | 0,165 mg (%15)*
B3 vitamini: 9,6 mg (%60)* | 2,4 mg (%15)*
B6 vitamini: 0,84 mg (%60)* | 0,21 mg (%15)*
C vitamini: 48,0 mg (%60)* | 12,0 mg (%15)*
*Günlük referans alımların yüzdesi