ÇALIŞAN/STAJYER ADAYI AYDINLATMA METNİ

Decathlon ailesi olarak çalışan adaylarımızın veri güvenliğinin sağlanması bizim için önemli. Kişisel verilerinizin, otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözleşmesel ilişkinin ifası gereğince veya kanunlarda öngörülen sair sebeplerle, hizmetlerimizin işleyişi ve geliştirilmesi çerçevesinde işe giriş anında toplanabilmekte olduğunu belirtmek isteriz. Bu bilinçle, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bilgi vermek istiyoruz.

a) Veri Sorumlusu

TURKSPORT SPOR ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. (Bundan sonra “Decathlon” olarak anılacaktır.) olarak kişisel verilerinizi, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Bundan sonra “KVKK” olarak anılacaktır.) ve ilgili sair mevzuat kapsamında, veri sorumlusu sıfatı ile işlediğimizi bildiriyoruz.

b) İşlenen Kişisel Veri Kategorileri

KVKK ve ilgili sair mevzuata uygun olarak işbu Çalışan/Stajyer Adayı Aydınlatma Metni’nde belirtilen amaçlar ve hukuki sebepler kapsamında kimlik, iletişim, mesleki deneyim, aktif olarak ilgilenilen sporlar ve sıklığı bilgisi, bilgi vermeniz halinde üye olunan spor kulüpleri bilgisi, özgeçmişinizde belirtmeniz halinde amatör ya da profesyonel olarak yapılan sporlar bilgisi, yabancı dil seviyesi bilgisi, engelli aday kadrosu dahilinde iş başvurusu yapmış olmanız halinde ise engel durumu ve engel oranı işlenecektir. Kendiniz veya başka bir kişi hakkında aşağıdakileri ortaya koyan herhangi bir bilgiyi iş başvuru formuna/özgeçmişinize eklememenizi rica ediyoruz: Irksal veya etnik köken; Politik düşünce; Dini veya felsefi inançlar; Sendika üyeliği; Genetik veriler; Biyometrik veri; Sağlık, cinsel yaşam veya cinsel yönelim ile ilgili bilgiler; Cezai mahkumiyet durumunu gösterir bilgiler. Yukarıda açıklanan türden herhangi bir bilgiye iş başvuru formu/özgeçmişinizde yer verdiğinizin tespit edilmesi halinde, iş başvuru formu/özgeçmişiniz kayıtlarımızdan derhal silinecek/imha edilecektir. Bunların dışında, sistemimizde işlenmesini tercih etmediğiniz kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileri, özgeçmişinizde bulundurmamanızı rica ederiz.

c) Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Kişisel verileriniz; Çalışan/Stajyer adayı seçme ve yerleştirme süreçlerinin yönetilmesi, Çalışan/Stajyer adaylarının başvuru süreçlerinin yürütülmesi, İnsan Kaynakları süreçlerinin planlanması, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Şirketimize iletilen referanslarla iletişime geçilmesi ve ilgili referans kontrollerinin yapılması amaçlarıyla KVKK’nın 5 (2) maddesinde belirtilen “c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “ç) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebepleri dâhilinde işlenecektir.


Özel nitelikli kişisel verilere yönelik uyarımız/bilgilendirmemiz dikkate alınmadan özgeçmişinizi iletmeniz halinde, söz konusu verileriniz, olumlu irade beyanını gösterir açık rızanız kapsamında tamamen otomatik sistemler vasıtasıyla elde edilmiş olacaktır. Bahse konu veriler, veri kayıt sistemlerimiz içerisinde tespit edilmesi akabinde Decathlon bünyesinde depolanmadan ilgili kısımlar karartma veya maskeleme yöntemiyle derhal imha edilecek veya özgeçmişiniz sistemlerimizden tamamen silinecektir.

d) Kişisel Verilerin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, bu metnin (c) fıkrasında belirtilen amaçların yerine getirilebilmesi için KVKK’nın 5 (2) ve 6 (2) maddelerindeki hukuki sebeplere dayanarak, aşağıda belirtilen otomatik veya otomatik olmayan yöntemlerle sözlü, yazılı veya elektronik ortamlarda elde edilecektir: İş başvuru formunun doldurulması yahut iş görüşmesi sırasında bilgi verilmesi, Sizin tarafınızdan özgeçmişinizin iletilmesi, Referans gösterilen kişi tarafından bilgi iletilmesi.

e) Yurt Dışı Aktarımı

Kişisel verileriniz, bu metnin (c) fıkrasında belirtilen amaçların yerine getirilebilmesi için Şirket’in kullandığı çevrimiçi yazılım sistemlerinin veri tabanlarının yurt dışında olması halinde, KVKK’nın 9 (1) maddesi uyarınca açık rızanız alınarak yahut KVKK’nın 9 maddesindeki yurt dışına aktarım şartları doğrultusunda, açık rıza temin edilmeksizin,


(i) Kişisel Verileri Koruma Kurulu (Bundan sonra “Kurul” olarak anılacaktır.) tarafından yeterli korumaya sahip olduğu ilan edilen yabancı ülkelere (“Yeterli Korumaya Sahip Yabancı Ülke”),


(ii) Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettiği ve ilgili aktarım açısından Kurul’un izninin bulunduğu yabancı ülke ve/veya ülkeler (“Yeterli Korumayı Taahhüt Eden Veri Sorumlusunun Bulunduğu Yabancı Ülke”) ile sınırlı olmak kaydıyla,


(iii) Kurulun ileride belirleyeceği diğer yöntemler ile aktarılabilecektir.


Yukarıda açıklanan amaçlar kapsamında işlenen kişisel verilerinizin yurt dışına aktarımı, KVKK ve ilgili sair mevzuat başta olmak üzere, Kurul tarafından alınan kararlar ve ilgili düzenlemelere uygun olarak, Şirketimiz tarafından gerekli özen gösterilerek ve gerekli tüm güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilecektir.

f) KVKK’nın 11. Maddesi Kapsamındaki Hakların

KVKK’nın 11. maddesi kapsamında, veri sahibi olarak haklarınız bulunmakta olup bu haklarınız ile ilgili taleplerinizi, İlgili Kişi Başvuru Formu’nda belirtilen bütün bilgileri doldurmak suretiyle KVKK’nın 11. maddesi ile 13. maddesinin 1. fıkrası ve Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ gereğince “Osmaniye Mahallesi Çobançeşme Koşuyolu Bulvarı Marmara Forum Sitesi A. Bl. Ap. N.3/Z099 Bakırköy-İstanbul” adresindeki Şirketimize bizzat gelerek, kimliğinizi tespit edebilmek ve yanlış kişilere bilgi vermemek adına yazılı olarak noter aracılığı ile veya iadeli taahhütlü mektup ile, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da (varsa) tarafınızca Şirketimize bildirilen ve sistemlerimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle kisiselverilerim@decathlon.com adresine elektronik posta göndererek iletebilirsiniz.

g) Kişisel Verilerin Saklama Süresi

Şirket, kişisel verilerin işleme amacının ortadan kalkması, Kanunlar ve ilgili sair mevzuat kapsamında belirlenen zorunlu saklama sürelerinin dolmasıyla birlikte kişisel verileri siler, yok eder veya anonim hale getirir.